Perfectie in optimalisatie?

Blog
23 april 2014

Sander

SEO Specialist

De perfect geoptimaliseerde website, bestaat deze?

Waarschijnlijk is hier vandaag zeker een beschrijving voor, voldoet deze de komende dagen ook nog maar toch zal er al snel één en ander veranderen aan deze beschrijving. Wel is er een aantal vaste onderdelen dat zeker belangrijk is om er voor te zorgen dat uw website goed geoptimaliseerd is.

Het begint bij de ‘looks’

Het uiterlijk van de website is al een groot deel van het werk, denk aan de opbouw, indeling en afbeeldingen. Het moet voor bezoekers aantrekkelijk zijn uw website te bezoeken, vragen moeten eenvoudig een antwoord kunnen vinden en producten of diensten gevonden kunnen worden. Zorg ervoor dat de website een unieke look heeft. Goede, heldere en enthousiasmerende foto’s kunnen een goede aanvulling zijn maar hou het wel bij helder, overzichtelijk en aantrekkelijk.

Tegenwoordig is het zeker ook gewenst dat een bedrijf aanwezig is op de verschillende kanalen met betrekking tot ‘social media’. Het is zeker aan te raden dit ook zichtbaar te laten zijn op de website met bijvoorbeeld de mogelijkheid een ‘like’, ‘+1’ of een ‘tweet’ button te plaatsen. Op deze manier kunnen bezoekers uw website zichtbaar maken op een eigen social media kanaal en dat is een fijne bijkomstigheid qua marketing.

Uiteindelijk is het zeker ook aan te raden om er voor te zorgen dat uw website goed te bekijken is voor verschillende apparaten, browsers en binnen verschillende formaten. Het wordt als hinderlijk ervaren wanneer een website simpelweg niet goed te bekijken is op een mobiel apparaat.

En dan naar binnen

Hierna komt uw inhoudelijke website aan de orde. Op de website worden teksten geplaatst waarin nog eens extra de nadruk komt te liggen op datgene dat hier wordt aangeboden, zorg er hier voor dat het gekozen ‘keyword’ aanwezig is. Het ‘keyword’ is de zoekterm waarop u wenst dat de zoekmachines u linken aan de zoektocht van een potentiële bezoeker.

Doelen en onderdelen

Teksten die geschreven worden met het doel bij te dragen aan deze optimalisatie bestaan uit een aantal doelen en onderdelen.

Het is goed om te beginnen met de beschrijving van de website zelf. U kiest een soort ondertitel voor uw website en hangt hier tevens een kleine omschrijving aan vast.
Het gaat dan dus om de naam van de website, terug te vinden in de URL, de titel van de website en de omschrijving; de ‘meta description’.

Er worden teksten op de website zelf geplaatst, het gaat dan om productomschrijvingen, een inleiding naar het bedrijf of een informerende tekst, bijvoorbeeld over aangeboden diensten.

Spelregels

De teksten die op de website geplaatst worden moeten aan verschillende zaken voldoen. Zo is het bijvoorbeeld erg belangrijk dat u ervoor zorgt dat er geen spelfouten aanwezig zijn, spelfouten ogen slordig en menig klant, of potentieel klant, knapt hier op af. Daarnaast is het belangrijk dat u er rekening mee houdt dat de gewenste ‘keywords’ niet té vaak aanwezig zijn. U kunt er het beste voor kiezen om het gekozen woord zo’n 3 tot 7 % procent van alle woorden te laten zijn. Op deze manier bevat de tekst geen hinderlijke overvloed maar heeft de optimalisatie wel daadwerkelijk nut.

Het is altijd aan te raden uw website eens te laten bekijken en beoordelen door mensen om u heen, aan de hand van de beoordelingen hiervan kunt u weer verder.

Na het volgen van deze aanraders is uw website nog niet volledig geoptimaliseerd maar u bent op de goede weg.

Reageren

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren op een nieuwsbericht.

Inloggen