Affiliate Held review: automatiseer je affiliate website

Blog
24 december 2021

Sander

SEO Specialist

Als linkbuilding organisatie krijgen wij veel te maken met affiliate marketing. Onze klanten besteden veel tijd aan het optimaliseren van hun linkbuilding structuur en Google rankings wat een positieve invloed heeft op het verhogen van affiliate commissies. Naast kwalitatieve content en een goede linkbuilding strategie is websitetechniek een belangrijke pijler als je online zichtbaar wilt worden. Onlangs zijn wij in aanraking gekomen met Affiliate Held en willen wij onze ervaring delen middels een review. Wat is Affiliate Held, hoe werkt het en waarom denken wij dat het een waardevolle toevoeging is voor jou als ondernemer. Je leest het in dit artikel.

Wat is Affiliate Held

Affiliate Held is een WordPress plugin die ontwikkeld is door Dennis en Jari. Twee Nederlandse affiliate marketeers die het leven van hun collega’s een stuk makkelijker hebben gemaakt. We vinden het leuk om te zien dat er steeds meer initiatieven komen vanuit de branche zelf. Op de website lees je heb probleem die Dennis en Jari hebben ondervonden. De afwezigheid van een dergelijke software heeft hen doen nadenken. Hoe groter eigen affiliate sites werden, des te langer zij bezig waren met het actueel houden van productdata.

Hiervoor hebben zij gezocht naar oplossingen en bij gebrek aan beter hebben zij een eigen plugin ontwikkeld. Deze plugin, later Affiliate Held genoemd, heeft veel verschillende functies die zich richten op de affiliate marketeer. Dit blog is te kort om alles intensief toe te lichten, maar de belangrijkste functie is de zogenoemde “affiliate producten module”. Deze module zorgt ervoor dat jij makkelijk verschillende productdata kan inladen en ervoor kan zorgen dat dit automatisch wordt geüpdatet.

Zo kun je bijvoorbeeld eenvoudig affiliate producten toevoegen aan je blog in de vorm van “beste product lijstjes”, een vergelijking maken tussen verschillende aanbieders, je website optimaliseren door geavanceerde sub ID tracking en uitgebreide statistieken bekijken over de ingeladen affiliate producten.

Naast de affiliate producten module hebben ze ook een automatische inhoudsopgave en veelgestelde vragen module ontwikkeld met als hoofddoel om een totaaloplossing te kunnen bieden voor affiliate websites.

Hoe werkt Affiliate Held

Om producten automatisch te kunnen inladen en om aanbieders te vergelijken maakt Affiliate Held gebruik van EAN codes. Door een API-koppeling met verschillende affiliate netwerken kan de software alle producten met dezelfde EAN code aan elkaar koppelen. Hierdoor kun je gemakkelijk aan de bezoeker de beste prijs tonen voor hetzelfde product.

Eenmaal je product toegevoegd aan de centrale producten database is het tijd om je producten te plaatsen op je website. Koppel de producten aan berichten of pagina’s en gebruik vervolgens een shortcode om een affiliate product daadwerkelijk te plaatsen waar je dit wilt. Tot slot zijn er talloze styling opties waardoor je de stijl van affiliate producten mooi kan weergeven wat past binnen de huisstijl van jouw website.

Automatiseer je affiliate website

Als organisatie weten wij maar al te goed hoe belangrijk automatisering is. Als je ervoor kan zorgen dat je ergens geen omkijken meer naar hebt is dat, in onze ogen, pure winst. Eenmaal producten toegevoegd en gekoppeld aan je berichten/pagina’s kun jij je dus gaan richten op andere belangrijke pijlers van ondernemen. Meer content ontwikkelen en starten met linkbuilding. Daar helpen wij je natuurlijk ook graag bij.

Voordelen Affiliate Held

  • Meer tijd over: zoals eerder gezegd houd je met Affiliate Held meer tijd over voor andere taken. Productdata wordt automatisch up-to-date gehouden
  • Geoptimaliseerd voor Google: met Affiliate Held voeg jij eenvoudig schema opmaak toe aan affiliate producten. Wellicht ben jij ook op de hoogte dat zoekmachines houden van veelgestelde vragen. Affiliate Held maakt het ook mogelijk schema opmaak toe te voegen aan de veelgestelde vragen waarmee je “rich snippets” kunt krijgen bij je zoekresultaten in Google.
  • Automatisch sub ID’s toevoegen: aan iedere affiliate link kan automatisch een sub ID worden meegegeven. Hierdoor is het direct duidelijk waar commissies vandaan komen en geeft het inzicht in welke pagina’s/berichten het beste presteren.
  • Volledig meetbaar: naast sub ID’s toevoegen kan met behulp van de statistieken belangrijke data bijgehouden worden over klikgedrag van je bezoekers en de voorraadstatus van je producten.
  • Optimale snelheid: Affiliate Held heeft geen negatieve invloed op websitesnelheid. Zo blijft de techniek van je website optimaal. Door deze tool hebben wij zelfs een aantal plugins kunnen verwijderen die overbodig zijn geworden.
  • 100% Nederlands: gemaakt en ontwikkeld in Nederland is Affiliate Held de beste Nederlandse affiliate plugin. Uitgebreide handleidingen, instructievideo’s en support van de makers zelf. Allemaal in je eigen tijdzone en in dezelfde taal.

Kortingscode Affiliate Held

De kosten voor Affiliate Held zijn eenmalig. Zo betaal je voor 1 site licentie slechts €67,- eenmalig en krijg je levenslange toegang tot updates en support. Het voordeel van een eenmalige betaling is dat je niet vastzit aan een maandelijkse abonnement en dus je kosten laag houdt. Zo is het voor beginners makkelijker om te investeren en voor de meer ervaren affiliate marketeer “peanuts” om deze software te kopen.

Wij hebben Affiliate Held benaderd met de vraag of ze ons een kortingscode zouden kunnen verschaffen voor onze klanten; met succes! Met de kortingscode: “LM10” krijg jij 10% korting op het totale bedrag. Ga dus nu naar Affiliate Held >>>

Conclusie: is het de moeite waard?

Na het lezen van deze review over Affiliate Held heb je geleerd wat de software doet, wat je ermee kan en waarom het een “must have” is voor iedere Nederlandse affiliate marketeer. Zelf hebben we gemerkt dat het contact met de ontwikkelaars soepel verloopt. Affiliate Held wordt, mede door de intensieve Nederlandse support, door haar klanten als goed beoordeeld. Hier kunnen wij in positieve zin over mee praten en willen wij Dennis en Jari bedanken voor de snelle en goede service.

Reageren

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren op een nieuwsbericht.

Inloggen