Linkbuilding in de e-commerce: tips en tricks

Blog
27 maart 2019

Sander

SEO Specialist

Binnen de e-commerce is resultaat en winst behalen cruciaal voor een succesvol bedrijf. Marketing en content zijn daarom heel belangrijk voor een webshop. Het wordt sterk aangeraden om goed na te denken over SEO en linkbuilding. Daarmee kun je jouw resultaten positief beïnvloeden. Stijgende trends ontdekken, dát is natuurlijk wat je wil. Linkbuilding Masters delen graag hun kennis met je. Zij zijn specialisten op het gebied van linkbuilding. In deze blog vind je allerlei handige tips en tricks. Lees daarom snel verder als je succes wil behalen in de e-commerce!

Waarom linkbuilding essentieel is voor de e-commerce

Voor een webshop is linkbuilding essentieel. Je wil graag links scoren op andere websites, zodat er naar jouw pagina doorgelinkt wordt. Op die manier krijg je meer bezoekers op jouw websites. De bedoeling is dat jouw conversie gaat stijgen en de hoeveelheid klanten groeit. Daar doe je het uiteindelijk voor. Linkbuilding is een langdurig proces, dus daarom is het goed om hier vanaf het begin aan te werken. Echte specialisten zoals Linkbuilding Masters weten alle ins en outs en kunnen jou verder helpen. Daarmee word jij enorm ontzorgd. Zelf aan de slag gaan kan namelijk veel tijd kosten.

De hoeveelheid backlinks

Wie denkt dat snel veel links krijgen op andere websites een slim plan is, heeft het goed mis. Linkbuilding dient stap voor stap uitgevoerd te worden. Er zijn eigenlijk twee soorten strategieën: linkbuilding uit marketingoogpunt en linkbuilding uit contentoogpunt. Vanuit marketingoogpunt kun je 1 à 2 links plaatsen op een soort verzamelsite. Als je te veel links in korte tijd plaatst, dan kan Google je e-commerce webshop ‘straffen’. Voor content kun je backlinks scoren door het schrijven van een gastblog. 3 à 4 gastblogs per week zou een ideale hoeveelheid zijn.

Kwaliteit van de externe links

De kwaliteit van externe links naar jouw pagina is erg belangrijk. De populariteit of autoriteit van de externe pagina is essentieel, net als de relevantie voor jouw pagina. Wil je ervan verzekerd zijn dat je externe links krijgt van kwalitatief hoogstaande kwaliteit? In onze shop kun je losse backlinks kopen. Dat is met name ideaal voor als je zelf de touwtjes in handen wil houden bij jouw linkbuildingcampagne. Je hoeft alleen backlinks te kopen die je nodig hebt. Is dat niet ideaal? Als je een advies op maat nodig hebt en in één keer helemaal klaar wil zijn, dan is een compleet linkbuilding pakket wellicht een beter idee.

Perfecte anchor tekst

Een anchor tekst is de tekst op een andere website waarmee de link naar jouw e-commerce webshop geplaatst wordt. Een belangrijk onderdeel van linkbuilding, want Google neemt dit absoluut mee bij de beoordeling van jouw website. Allereerst is het aan te raden dat de anchor tekst relevant is. Daarnaast is het essentieel dat je variatie aanbrengt in de teksten. Om dat te bereiken kun je variëren tussen je merknaam, URL en zoekwoorden. Optimaliseer je te veel? Dan is er een kans dat Google jouw pagina straft.

Hoe je aan goede backlinks komt

Linkbuilding Masters zijn jou graag van dienst. Je kunt jouw e-commerce webshop een enorme boost geven met een van onze linkbuilding pakketten. Bij ons kun je kiezen voor een pakket dat helemaal aansluit op jouw wensen. Weet je nog niet of je moet kiezen voor een klein of groot pakket? Geen enkel probleem. Neem contact met ons op: wij staan je graag te woord. Wij begrijpen namelijk dat je het op prijs stelt om persoonlijk advies op maat te krijgen van een specialist. Profiteer jij net als vele andere online ondernemers van ons unieke aanbod?

Reageren

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren op een nieuwsbericht.

Inloggen