Linkbuilding: belangrijke veranderingen rondom de domein autoriteit

Blog
17 maart 2019

Sander

SEO Specialist

Iedereen met een website of webshop opgelet! Er zijn door Moz belangrijke veranderingen rondom de domein autoriteit (Domain Authority) aangekondigd. Natuurlijk wil jij blijven scoren in Google en daarom vertellen wij je graag meer over de ontwikkelingen op dit gebied. Met een betrouwbare website ga jij hoger in de zoekmachine komen en meer klanten aantrekken. Kortom, je zult beter vindbaar zijn en mooie resultaten bereiken. Wil jij alles te weten komen over de domein autoriteit, de veranderingen en hoe het jouw website gaat helpen? Lees dan snel verder.

Domein autoriteit verhogen

We leggen nog even kort uit wat de domein autoriteit is en het zich verhoudt tot linkbuilding. De Amerikaanse organisatie Moz geeft websites een beoordeling van 1 tot 100. Hoe hoger de beoordeling van een website, hoe hoger de domein autoriteit. Een hoge autoriteit geeft een indicatie van de positie die jij hebt in Google. Het gevolg is dat je (verder) zal stijgen in de resultaten van de zoekmachine. Om een hogere autoriteit te krijgen dien je rekening te houden met SEO. Maar de allerbelangrijkste factor is linkbuilding. Zorg daarom altijd voor een goede interne linkstructuur en relevante externe links.

Moz update maart 2019

In februari 2019 heeft Moz een update voor maart aangekondigd op zijn website. De website van Moz is een handige informatiebron voor iedereen die geïnteresseerd is in domein autoriteit. Om welke reden dan ook. Het is voor iemand die niet zo veel verstand heeft van linkbuilding soms een te technisch verhaal. Daarom is het ook zo fijn dat je hulp kunt krijgen van een betrouwbare specialist als Linkbuilding Masters. Sowieso blijven linkbuilding pakketten een aantrekkelijke optie voor een complete oplossing.

 

De belangrijkste veranderingen op een rijtje

Voor jou is het van belang om de belangrijkste veranderingen op een rijtje te hebben. Het zou fijn zijn als je minimaal 25 punten kan scoren met jouw webpagina. De update van maart 2019 heeft vooral betrekking op technische aspecten van linkbuilding. De beoordeling van de domein autoriteit is betrouwbaarder geworden, wat goed nieuws is voor iedereen met een website. Ook maakt Moz vanaf nu gebruik van een nieuw algoritme waarmee link manipulatie kan worden ontdekt. Wel zo eerlijk! Verder zijn de ranking factors verbeterd en is er een nieuwe index ontwikkeld.

Aanbevolen actiepunten

Nu is het tijd voor actie. Moz komt daarvoor met een aantal handige actiepunten. Jouw domein autoriteit kan wat gaan stijgen of dalen. Houd vooral goed in de gaten in hoeverre die stijging of daling zich verhoudt tot die van jouw concurrenten. Communiceer duidelijk over de veranderingen, zowel intern (met collega’s) als extern (met klanten en stakeholders). Houd je website altijd up-to-date en plaats te allen tijde unique content van goede kwaliteit op je pagina. Zorg daarnaast voor een uitstekende interne linkstructuur. Verbind onderwerpen die gerelateerd zijn aan elkaar met interne links. In de meest ideale situatie scoor jij backlinks op relevante pagina’s met een hoge domein autoriteit. Met de update van Moz is de ranking van jouw domein autoriteit betrouwbaarder dan ooit.

Het aanbod van Linkbuilding Masters

Bij dit alles kun jij geholpen en ontzorgd worden door een specialist op het gebied van linkbuilding. Linkbuilding Masters doet je graag een aanbod. Voor een betere domein autoriteit is het verstandig om te blijven werken aan een goed backlinkprofiel. Een uitstekende manier daarvoor is maatwerk linkbuilding. Daarmee kun je profiteren van een totaaloplossing die helemaal is afgestemd op jouw website en de wensen van jou en je klanten. Bij ons is een persoonlijke benadering gegarandeerd!

Reageren

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren op een nieuwsbericht.

Inloggen