Yoast SEO WordPress plugins

Blog
17 januari 2016

Sander

SEO Specialist

Voor de mensen die WordPress op regelmatige basis gebruiken hebben vast en zeker weleens gehoord van Yoast.com. Yoast heeft een aantal geweldig mooie WordPress plugins gemaakt die de s.e.o. van je WordPress website naar een hoger niveau kan brengen als het gaat om zoekmachine optimalisatie.

De meeste WordPress gebruikers kennen met name de ”Yoast seo plugin” welke dan ook bijna 25 miljoen keer gedownload is wereldwijd.

Wat of wie is Yoast?

Yoast is een bedrijf dat gerund word door de Nederlander Joost de Valk. Hij is geïnteresseerd in WordPress / web development en bovenal S.E.O. techniek. Hij geeft regelmatig lezingen i.s.m. Savvii WordPress webhosting waar hij zijn kennis met veel overgave deelt. Naast zijn werk is zijn gezin erg belangrijk voor hem.

Yoast SEO WordPress plugins

Yoast heeft inmiddels al zes verschillende seo plugins gemaakt voor WordPress gebruikers. De meest bekende plugin is wel de ”yoast seo plugin met bijna 25 miljoen downloads. Hieronder een opsomming van alle Yoast seo plugins verkrijgbaar.

 1. Yoast SEO plugin
 2. Yoast SEO premium
 3. Video SEO for WordPress
 4. Local SEO plugin
 5. News SEO
 6. Yoast WooCommerce SEO

Yoast SEO plugin

Met de Yoast SEO plugin optimaliseer je jouw website heel simpel en volgens alle bekende richtlijnen. Dit is de meest gebruikte seo plugin voor WordPress met bijna 25 miljoen downloads en dat is niet voor niks. De plugin helpt je de pagina’s binnen je website te optimaliseren op content en meta gegevens zodat deze optimaal worden ingericht. Daarnaast helpt de plugin je een correcte xml sitemap aan te maken voor Google. Dit zijn slechts een greep uit de mogelijkheden van deze plugin. Bekijk hier alle mogelijkheden.

Yoast SEO premium

De Yoast SEO premium is een uitbreiding van de Yoast SEO plugin. Met de premium versie worden je mogelijkheden nog groter al heeft de gratis versie al een berg aan mogelijkheden in zich. Een aantal toevoegingen van de premium versie op de gratis versie zijn als volgt:

 • Redirect mogelijkheden
 • Meerdere zoektermen tegelijk optimaliseren op 1 pagina/bericht
 • Premium support

De kosten voor een premium versie zijn voor de gemiddelde WordPress gebruiker zeer betaalbaar. Zo betaal je voor 1 licentie $69, voor 5 licenties $129, 20 licenties $249, 50 licenties $499 en voor 100 licenties $799.

Video SEO for WordPress

Met de Video SEO for WordPress plugin zorg je ervoor dat je video’s goed worden gevonden in Google video’s en zoekmachines zoals Google. Deze plugin helpt je bij het optimaliseren van de video’s waardoor deze beter vindbaar zijn. Met deze plugin stel je gemakkelijk de meta data van de video in en kun je aangeven welke tags er aan de video moeten worden gekoppeld en in welke categorie de video thuis hoort. Deze plugin is een betaalde plugin met dezelfde kosten als de premium seo plugin.

Local SEO plugin

Met de Local SEO plugin zorg je ervoor dat je lokaal goed gevonden word en je contactpagina optimaal inzet. Bekijk hier alle specificaties van deze plugin. De plugin is ook een betaalde plugin met dezelfde prijzen als de Yoast SEO premium plugin.

News SEO

De naam van deze plugin zegt het natuurlijk al. Deze plugin zorgt ervoor dat je nieuwsberichten beter en sneller worden opgepakt door Google. De plugin zorgt ervoor dat je gevonden word in de nieuws sectie van Google. De plugin creëert een xml news sitemap en geeft je de mogelijkheid om de rss feed aan te passen, maakt gebruik van de standout tag mogelijk en geeft je de mogelijkheid om de meta news tags aan te passen. Heb je een nieuwssite? Dan is deze plugin voor jouw! Ook deze plugin is alleen tegen betaling te gebruiken.

Yoast WooCommerce SEO plugin

Heb je een WordPress webshop met WooCommerce? Dan is deze premuim plugin van Yoast een zeer nuttige toevoeging. Deze plugin zorgt ervoor dat je producten goed worden gevonden in Google, maar er is meer! Hieronder een aantal opties die deze plugin het waard maakt op hem aan te schaffen.

 • Social Sharing zal deze plugin beter maken, met name Pinterest herkend hierdoor jouw product ipv dat Pinterest hem herkend als artikel.
 • Zorgt ervoor dat zaken die niet in de sitemap moeten eruit worden gehaald en de zaken die hierin wel zichtbaar moeten zijn er in worden gezet.
 • Geeft je de mogelijkheid om breadcrumps te gebruiken van Yoast.
 • Het zorgt ervoor dat in je dashboard de WooCommerce content blok boven de Yoast seo plugin staat.

Het is met name een plugin die ervoor zorgt dat je producten goed worden gedeeld op social media en daarnaast het gebruik van de WooCommerce in samenwerking met de Yoast SEO plugin word geoptimaliseerd.

Heb jij ervaring met één van deze plugins en heb je nog iets toe te voegen aan dit artikel? Laat het dan weten middels een reactie hieronder.

Reageren

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren op een nieuwsbericht.

Inloggen