Belangrijke wijzigingen bij Startpagina.nl

Blog
28 mei 2024

Boy

SEO Specialist

Startpagina.nl werd in 1998 opgericht door de Nederlandse ondernemer Arend Vermazeren, met als doel het creëren van een overzichtelijke en toegankelijke verzameling van nuttige links voor internetgebruikers. In de vroege jaren groeide de website snel in populariteit dankzij de themapagina’s, die elk werden beheerd door vrijwilligers met specifieke kennis over een bepaald onderwerp. Rond de millenniumwisseling was Startpagina.nl uitgegroeid tot een belangrijk navigatiepunt op het Nederlandse internet, waar gebruikers hun online reis begonnen. In 2000 werd de website overgenomen door de VNU (Verenigde Nederlandse Uitgeverijen), wat zorgde voor verdere professionalisering en groei. Gedurende de jaren 2000 bleef Startpagina.nl een vaste waarde in de Nederlandse internetcultuur, terwijl het zich aanpaste aan de veranderende online omgeving. Vandaag de dag blijft de site relevant met nieuwe initiatieven en aanpassingen, waarmee het zijn positie als vertrouwde bron voor waardevolle online informatie versterkt.

Wijzigingen die ingaan per 1 juli 2024

In een recente aankondiging heeft Startpagina.nl een wijziging aangekondigd die per 1 juli van kracht zal zijn. Alle links op de themapagina’s worden voorzien van het “no-follow” attribuut.

De beslissing om no-follow links te implementeren, komt voort uit de wens om de kwaliteit van de website te waarborgen en misbruik te voorkomen. Het no-follow attribuut helpt om te voorkomen dat de website wordt overspoeld met links die voornamelijk bedoeld zijn om de zoekmachine-ranglijst te manipuleren, in plaats van om waardevolle informatie te bieden aan de gebruikers.

Hoewel het no-follow attribuut een belangrijke wijziging is, heeft Startpagina.nl ook aangekondigd dat er abonnementsprijzen zullen worden geïntroduceerd voor websites die geïnteresseerd zijn in follow links.

De specifieke prijzen voor deze abonnementsdienst zijn momenteel nog niet bekendgemaakt. Zodra deze informatie beschikbaar is, gaan wij deze details communiceren.

no follow

Is het nadelig om een no-follow backlink te hebben?

Hoewel no-follow links geen directe invloed hebben op de zoekmachine-ranglijst, zijn ze nog steeds van grote waarde voor SEO-doeleinden. No-follow links kunnen aanzienlijk bijdragen aan het verhogen van de zichtbaarheid en het verkeer naar je website. Ze zorgen voor een divers backlink profiel, wat door zoekmachines wordt gezien als een teken van een natuurlijke en authentieke linkbuilding strategie. Bovendien kunnen no-follow links leiden tot meer organisch verkeer en betrokkenheid van gebruikers, wat indirect weer een positief effect kan hebben op je SEO. Het verkrijgen van no-follow links van betrouwbare en relevante bronnen, zoals Startpagina.nl, kan dus zeker bijdragen aan het succes en de groei van je online aanwezigheid.

Waarom is startpagina.nl nog steeds zo populair?

Hier zijn 8 interessante weetjes over Startpagina.nl:

  1. Themapagina’s: Een van de unieke kenmerken van Startpagina.nl zijn de themapagina’s, die elk worden beheerd door vrijwilligers met specifieke kennis over een bepaald onderwerp. Dit zorgt voor een breed scala aan betrouwbare en relevante backlinks.
  2. Dagelijkse Bezoekers: In de hoogtijdagen trok Startpagina.nl dagelijks miljoenen bezoekers, wat het een van de populairste websites in Nederland maakte.
  3. Gebruiksvriendelijkheid: De site staat bekend om zijn eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface, wat het gemakkelijk maakt voor gebruikers om snel de gewenste informatie te vinden.
  4. Vrijwilligersnetwerk: De themapagina’s worden beheerd door een uitgebreid netwerk van vrijwilligers, die hun passie en expertise inzetten om de kwaliteit van de links te waarborgen.
  5. Bedrijfspagina’s: Naast de themapagina’s biedt Startpagina.nl ook bedrijfspagina’s, waar bedrijven hun eigen links en informatie kunnen beheren.
  6. Community: Door de jaren heen heeft Startpagina.nl een hechte community opgebouwd van zowel beheerders als gebruikers, die gezamenlijk bijdragen aan het succes en de relevantie van de website.
  7. Eerste Nederlandse webgigant: Startpagina.nl wordt vaak gezien als de eerste echte “webgigant” van Nederland, een pionier in de manier waarop informatie online werd georganiseerd en toegankelijk gemaakt.
  8. Verkoop aan Sanoma: In 2005 werd Startpagina.nl verkocht aan Sanoma, een grote uitgeverij, voor een bedrag van naar schatting 22 miljoen euro. Dit was een van de grootste overnames in de Nederlandse internetgeschiedenis en onderstreepte de enorme waarde en impact van de website.

Startpagina.nl blijft een onmisbare bron in de Nederlandse internetwereld vanwege zijn combinatie van gebruiksvriendelijkheid, betrouwbaarheid en community-gedreven inhoud. De site heeft bewezen zich aan te passen aan de veranderende behoeften van gebruikers door nieuwe functies toe te voegen en zich te richten op zowel algemene als specifieke onderwerpen via themapagina’s. Het vrijwilligersnetwerk dat de themapagina’s beheert, zorgt ervoor dat de informatie actueel en relevant blijft, wat bijdraagt aan de betrouwbaarheid van de links. De eenvoudige interface en de mogelijkheid voor bedrijven om zichzelf te profileren via bedrijfspagina’s maken het een veelzijdige en waardevolle bron. Bovendien heeft Startpagina.nl, als eerste echte webgigant van Nederland, een blijvende impact gehad op hoe informatie online wordt georganiseerd en toegankelijk wordt gemaakt.

Heb je vragen over deze wijziging?

Als je vragen hebt over de wijzigingen in de backlinks op Startpagina.nl aarzel dan niet om contact op te nemen. Sander van Linkbuilding Masters staat klaar om je te helpen met al je vragen en zorgen. Je kunt hem bereiken via e-mail op sander@linkbuildingmasters.nl.

Reageren

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren op een nieuwsbericht.

Inloggen