5 redenen waarom linkbuilding belangrijk is voor jouw website

Blog
4 maart 2019

Sander

SEO Specialist

Wil je niets liever doen dan jouw website of webshop een fikse boost te geven? Is het jouw wens om stijgende trends te ontdekken in het aantal bezoekers? Meer en meer conversie te krijgen? Linkbuilding Masters is je graag van dienst. Laat jezelf overtuigen van het belang van linkbuilding met onderstaande tips die wij met zorg voor je op een rijtje hebben gezet. Na het lezen van deze 5 redenen wil je niets liever dan de kans grijpen om jouw site te boosten!

1. Beoordeling website door Google

De belangrijkste reden waarom je voor linkbuilding moet kiezen is autoriteit en status. Google gebruikt de externe links naar jouw pagina als een indicatie voor het belang van jouw website. Daarbij is het zaak dat het om links gaat die kwalitatief goed zijn. Een externe link moet je eigenlijk zien als een soort aanbeveling van een andere webpagina. Kwalitatief goede links zijn dus kwalitatief goede aanbevelingen. Een hoge beoordeling van jouw website door Google zorgt voor meer bezoekers en conversie.

2. Kwaliteit: sleutel tot goede linkbuilding

In het verleden werden er weleens enorme pakketten links door websites ingekocht. Daarmee werd er geprobeerd om in korte tijd snel te stijgen in de zoekresultaten van Google. Inmiddels doorziet de zoekmachine deze tactiek en daarom straft Google dit soort truckjes af. Kwaliteit is de sleutel tot goede linkbuilding geworden. We raden je aan om externe links te krijgen op relevante en belangrijke websites en landingspagina’s. Neem daarom een kijkje in onze Backlink Winkel. Het is het beste om links geleidelijk te verkrijgen en niet in één keer. Een natuurlijk verloop van dit proces is essentieel!

3. Pakkende content op jouw website

Uiteraard is het schrijven en plaatsen van pakkende content (tekst en beeld) op jouw website van groot belang voor het aanspreken van de doelgroep: jouw (potentiële) klanten. Je wil mensen bereiken en inspireren. Ze aan je binden. Dat begrijpen wij. Maar pakkende en kwalitatief goede content zal zeer zeker ook een enorme impuls zijn voor de plaats waarop jij staat in de zoekresultaten van Google. Content moet goed zijn geschreven en bovendien unique zijn.

4. Gastbloggen om externe links te scoren

Houd je zelf van blogs schrijven of heb je iemand in dienst met goede schrijfskills? Dan is gastbloggen zeker het overwegen waard. Met een gastblog plaats je een blog op een relevante externe website. In de blog plaats je een of meerdere links naar jouw website. Die links plaats je op een strategische plaats in de tekst. Het is belangrijk dat de link overeenkomt met het woord waarop je de link plaats, de anchor. Als je bijvoorbeeld een link plaatst op het woord ‘badkamertegels’, dan moet dat woord verwijzen naar een externe pagina waarop je badkamertegels kunt bekijken en kopen. Op deze manier stimuleer je meer clicks naar jouw pagina’s. En die clicks krijg je van een breed publiek!

5. Natuurlijk linkprofiel opbouwen

We hebben je al in het kort uitgelegd dat Google het opmerkt als je in zeer korte tijd veel backlinks verzamelt. Die manier van linkbuilding is inmiddels achterhaald. Het opbouwen van een natuurlijk linkprofiel is heel belangrijk geworden. Met een natuurlijk verloopt stijgt jouw website in de zoekmachine. Hoe je dat voor elkaar kunt krijgen? Daar kunnen wij je uiteraard bij helpen. Maak bijvoorbeeld gebruik van onze Maatwerk Linkbuilding. We geven je wel alvast een tipje van de sluier. Je moet in ieder geval links zien te scoren op verschillende relevante websites. Ook is gastbloggen een handig idee. Het kost wat tijd, maar je kunt er absoluut een mooi netwerk mee creëren!

Reageren

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren op een nieuwsbericht.

Inloggen