Linkbuilding met gastbloggen

Blog
17 april 2019

Sander

SEO Specialist

Linkbuilding met gastbloggen: tips die werken voor website optimalisatie

Ondernemers met een website opgelet! Als je op zoek bent naar manieren om met linkbuilding meer bezoekers naar jouw website te krijgen, dan is deze blog speciaal voor jou geschreven. Maak direct kennis met een belangrijke vorm van linkbuilding: gastbloggen. Met een gastblog op een pagina die relevant is voor jouw business verkrijg je een waardevolle backlink, wat bevorderlijk is voor de autoriteit die Google toekent aan jouw site. Daarna ga je stijgen in de zoekresultaten van de zoekmachine. Kortom, met slim gastbloggen is website optimalisatie gegarandeerd.

Voor wie?

Het schrijven van een gastblog is interessant voor iedereen die op zoek is naar (nieuwe) manieren om stijgende trends te bereiken met linkbuilding. Deze manier van linkbuilding is interessant voor alle bedrijven met een website. Jouw doel is het aantrekken van meer bezoekers naar jouw pagina’s. Een hogere conversie zorgt ervoor dat je meer producten of diensten gaat verkopen en uiteindelijk meer omzet krijgt. De droom van iedere ondernemer: of je nu een rijopleiding hebt, een bouwbedrijf of werkzaam bent in de zakelijke markt. Maar let op: gastbloggen is een tijdrovende aangelegenheid.

Waarom gastbloggen?

We hebben het hierboven al kort duidelijk gemaakt: gastbloggen is een belangrijke manier om jouw linkbuilding strategie succesvol te maken. Het is een enorme aanvulling op SEO. Gastbloggen is een win-winsituatie. Jij levert kwalitatief goede content aan en de website waar je je blog publiceert geeft jou een backlink. Voor beginnende ondernemers is het cruciaal om snel meer bezoekers op hun website te krijgen. Ervaren ondernemers hebben veel baat bij aandacht voor productlanceringen of reclamecampagnes. Ook is het aantrekkelijk dat goede backlinks jouw pagina’s laten stijgen in Google, zodat je uiteindelijk een toppositie gaat bereiken.

Waar plaats je een gastblog?

Nu vraag je je natuurlijk af waar je terecht kunt met jouw gastblogs. Als je al bloggers, vloggers en andere influencers kent dan is dat helemaal mooi meegenomen. Benader ze en stel voor om een gastblog voor ze te schrijven. Ga je op internet op zoek naar een geschikte website om jouw content op te plaatsen? Houd dan rekening met een aantal criteria. Zo is het verstandig om te letten op de relevantie van een pagina, het aantal bezoekers en het aantal reacties. Zet de site ook social media in? Hoe is de kwaliteit van eerdere blogs? Wat is de Domain Authority? Ook dat zijn vragen die je jezelf moet stellen.

Tips voor goede content

Als je content wil delen met een externe partij, dan doe je er goed aan om ervoor te zorgen dat je blog van hoge kwaliteit is. Verdiep je allereerst in de doelgroep: jouw potentiële klanten. Wat willen lezers graag voorgeschoteld krijgen? Hoe kun je ze aan jouw bedrijf binden met een interessant verhaal? Ervoor zorgen dat ze bij jou willen horen? Stem je tekst daarop af en schrijf unique content die nieuwe informatie biedt. Een prikkelende titel doet wonderen, net als goede afbeeldingen. Zorg er altijd voor dat er geen spel- en grammaticafouten in je gastblog staan en dat hij voldoende woorden bevat. Let er verder op dat je je de tekst aanpast aan de richtlijnen van de site waar je voor schrijft.

Andere handige linkbuilding methodes

Gastbloggen is een tijdrovende manier van linkbuilding. Wil je eenvoudig helemaal ontzorgd worden bij het krijgen van betrouwbare backlinks voor jouw website? Schakel dan Linkbuilding Masters in. Graag helpen we je met het opzetten van een succesvolle linkbuilding campagne, bijvoorbeeld door maatwerk linkbuilding. Een complete boost voor jouw website! Volledig afgestemd op jouw wensen én die van jouw klanten. Ook heb je bij ons de keuze uit linkbuilding pakketten in verschillende groottes. Heb je al een eigen linkbuilding campagne opgezet? Losse backlinks kopen biedt dan uitkomst. Je kiest alleen voor links die jij nodig hebt om jouw linkbuilding campagne tot een online succes te maken. Mooi, toch?

Reageren

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren op een nieuwsbericht.

Inloggen