Linkbuilding software: dit zijn de beste tools

Blog
28 december 2020

Sander

SEO Specialist

Je bent al even bezig met linkbuilden of je wilt hier mee gaan beginnen. Nu vraag je je af of er misschien wat handige tools zijn die je hierbij kunnen helpen. Wij hebben gekeken wat de beste linkbuilding software is en hieronder hebben we de beste tools voor je op een rij gezet.

Majestic SEO

Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van Majestic. Dit bedrijf heeft ook de Trust Flow en Citation Flow uitbracht. Met deze linkbuilding software kun je veel verschillende waarden tegelijk inzien. Zo zie je bijvoorbeeld de backlinks, de anchor teksten, de trust flow en verwijzende domeinen. Je krijgt een schat aan informatie die je goed kunt gebruiken bij je linkbuilding.

In vergelijking met andere backlink checkers die erg populair zijn – zoals Ahrefs en Moz – is Majestic SEO relatief betaalbaar. De laatste jaren komen er ook steeds meer functionaliteiten bij en kun je deze tool ook op meerdere gebieden gebruiken voor je SEO.

Ahrefs

Net als Majestic SEO is Ahrefs een goede backlink checker. Op linkbuilding gebied is dit misschien wel een van de beste SEO tools. Deze software geeft je veel informatie en is erg betrouwbaar.

Een nadeel van Ahrefs is dat het prijzig is. Voor de uitgebreide informatie en kwaliteit die je ervoor terugkrijgt is dit eigenlijk helemaal niet duur, maar niet iedereen kan dit betalen. Heb je hier het budget niet voor? Probeer dan in ieder geval de gratis variant van deze backlink checker, want hier kun je ook veel informatie uit halen.

MozBar

Moz is ook bij veel website-eigenaren wel bekend vanwege onder andere de Domain Authority en de Page Authority. Een account bij Moz is erg prijzig, maar het is zeker een goed idee als je veel aan SEO doet.

Hier willen we echter vooral even de MozBar bespreken. Dit is een ontzettend handige en gratis linkbuilding tool. Je kunt deze bar in je browser installeren. Vervolgens kun je bij elke website die je bezoekt direct inzien wat de DA is. Zo weet je meteen of een backlink vanaf die website de moeite waard is.

SEOJet

Veel marketeers vinden het moeilijk om een goed evenwicht te vinden bij het plaatsen van backlinks. Hoe zorg je er nu voor dat je steeds naar andere pagina’s blijft linken? Hoeveel variatie moet er in je anchor teksten zitten om het natuurlijk te laten overkomen?

Je kunt natuurlijk gokken en gewoon wat variëren. Vaak werkt dat ook wel, maar we vinden het toch lastig. Je wilt natuurlijk ook niet het risico lopen om straks een penalty te krijgen van Google. Gelukkig is er de tool SEOJet. Hiermee maak je jouw linkbuilding proces een stuk overzichtelijker, waardoor je het ook veel makkelijker maakt voor jezelf.

SEOJet laat jou weten voor welke volgende pagina je een backlink moet verzamelen. Ook zorgt de linkbuilding software ervoor dat je een goede balans hebt in je anchorteksten.

SEO Review Tools

Als je op zoek bent naar een goede backlink checker die gratis is, kun je kiezen voor SEO Review Tools. Deze linkbuilding software of SEO software bestaat uit verschillende SEO tools die bij elkaar zijn verzameld. Met de backlink checker van SEO Review Tools kun je zien welke backlinks jouw website (of de website van je concurrent) heeft. Ook zie je hoeveel verwijzende domeinen er zijn, vanaf welke IP adressen de backlinks komen en hoeveel links dofollow zijn.

Google

Google is natuurlijk niet echt bedoeld als linkbuilding software, maar je kunt dit zeker goed gebruiken bij je linkbuilding. Vaak zoeken we naar blogs die relevant zijn met zoektermen als ´afvallen blog´ of ´fotografie blog´ Je kunt echter ook specifiek zoeken naar blogs die openstaan voor gastbloggers. De kans is dan een stuk groter dat ze jouw gastblog willen plaatsen, waardoor je meer positieve reacties zult krijgen op je linkaanvragen.

Hoe zoek je nu via Google naar blogs die openstaan voor gastbloggers? Dat kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld:

afvallen + intitle:”schrijf voor ons”

afvallen + insite:”gastbloggers”

Zo vind je pagina’s met blogs over afvallen in titel “schrijf voor ons” of de term “gastbloggers” ergens op de website.met in de titel “schrijf voor ons” of blogs met de term “gastbloggers” ergens op de site.

Reageren

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren op een nieuwsbericht.

Inloggen