Alles wat je moet weten over linkbuilding voor webshops

Blog
11 maart 2019

Sander

SEO Specialist

Heb jij een webshop en wil je graag meer bezoekers aantrekken? Hogere bezoekersaantallen gaan er gegarandeerd voor zorgen dat jij zult stijgen in de zoekresultaten van Google. Zoekmachines kijken namelijk naar de populariteit van jouw website. Als je jouw webshop wil upgraden, dan is linkbuilding een van de handigste manieren om een mooi resultaat te bereiken. Als je die klus uitbesteedt aan Linkbuilding Masters, dan gaat dat zeker lukken. In dit blog lees je alles wat je moet weten over linkbuilding voor webshops.

Stijgende trends door gastblogs schrijven

Allereerst is het belangrijk om te weten dat linkbuilding pakketten jouw webshop enorm gaan helpen als je meer bezoekersaantallen wil. Bij ons kun je terecht voor een mooi pakket aan links op kwalitatief goede websites. Een onderdeel van linkbuilding is het schrijven van gastblogs op externe pagina’s. Dit moet je echt zien als ‘onderdeel van’ en niet als volledige strategie. Linkruil wordt ook niet aanbevolen. Het is het beste als je een link weet te scoren op een voor jou relevante site. Maar op een andere site met een hoge autoriteit is ook goed.

Benaderen van partners

Heb je goede contacten met andere bedrijven? Werk je fijn met ze samen? Dan is het zeker de moeite waard om na te denken over het benaderen van partners. Denk daarbij aan leveranciers, klanten en andere organisaties met wie je veel te maken hebt. Je kunt ze vragen om een link naar jouw webshop op hun site te plaatsen. Zo heb je meer zichtbaarheid en krijg je misschien ook nog een gevarieerder klantenbestand. Volop nieuwe kansen liggen binnen handbereik. Je kunt continu op zoek gaan naar nieuwe partners. Of je kunt voor backlinks kopen kiezen. Dat is ook een heel aantrekkelijke optie.

 

Productreviews krijgen

Als je een linkbuilding strategie aan het opzetten bent, dan is het een slimme manier om productreviews te krijgen van externe partijen. Ben je benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? Een productreview krijg je uiteraard niet zomaar. Je kunt eerst op zoek gaan naar een blogger die mogelijk geïnteresseerd is in het testen van jouw product(en). Daarna benader je diegene zonder expliciet te vragen dat je een productreview wil. Als je gelukt hebt, is de blogger zo enthousiast dat hij of zij een blog schrijft over het desbetreffende product. Het resultaat: een link naar jouw webshop op zijn of haar pagina!

Kortingspagina’s benaderen

Een andere handige manier om jouw linkbuilding een enorme boost te geven, is het benaderen van kortingspagina’s. Wil je graag weten wat dat zijn? Kortingspagina’s zijn pagina’s waarop leden kunnen profiteren van aantrekkelijke kortingen. Je kunt zo’n pagina benaderen en jouw kortingsvoorstel aanbieden. Als de pagina akkoord gaat, dan scoor jij een mooie link! Let er wel op met wat voor kortingspagina je in zee gaat. Niet iedere site is even betrouwbaar en soms staan er al zo veel links op vermeld dat het allemaal weinig effect heeft. Probeer altijd strategisch te denken door op zo veel mogelijk zaken te letten als je ergens een link wil scoren.

Naamvermelding bij afbeeldingen

In jouw webshop staan als het goed is veel foto’s van producten en andere afbeeldingen. Dat is logisch. Je wil dat klanten jouw producten visueel aantrekkelijk vinden en zij overtuigd worden door een goede inspirerende tekst. Als je merkt dat jouw afbeeldingen door andere webshops gebruikt worden, dan kun je die pagina’s om een naamvermelding vragen met een link naar jouw site. Wil je erachter komen wie jouw foto’s gebruikt? Dat kan via een reverse image search. Daar gaat wel wat tijd in zitten, maar het is zeker de moeite waard.

Reageren

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren op een nieuwsbericht.

Inloggen