Geef Google vertrouwen in je website

Blog
22 januari 2014

Sander

SEO Specialist

Google vertrouwen geven doe je zo

Om uw website hoog in Google te krijgen zijn er veel facetten van belang. Een paar jaar geleden was een simpele website met wat linkjes voldoende om te scoren in Google. Nu een aantal jaren later zijn er steeds meer dingen waarbij rekening gehouden moet worden. Zo is het belangrijk om vertrouwen af te dwingen bij Google. Dit kan op verschillende manieren. Linkbuilding is hier uiteraard één van, maar er zijn daarnaast nog meer zaken waarmee je Google vertrouwen afdwingt.

Social media

Met social media geef je Google het gevoel dat er ook daadwerkelijk iemand achter een website zit en niet zomaar is opgezet om er geld aan te verdienen. Deze websites zijn er namelijk genoeg die puur worden opgezet om geld te verdienen aan hun bezoekers. Deze websites worden vaak niet gekoppeld aan social media accounts, omdat de eigenaar er eigenlijk niet mee geassocieerd wilt worden.

koppel daarom altijd uw social media accounts aan uw website. Dit kan op verschillende manieren. Zo is het mogelijk om in uw social media accounts aan te geven wat uw website is. Zo is het ook mogelijk om vanaf uw website te vermelden naar uw social media accounts. De belangrijkste social media netwerken zijn hierin Google plus, Facebook en Twitter.

Uw social media accounts zijn gekoppeld, maar wat nu? Het is nu zaak om actief te zijn op uw social media accounts. post regelmatig leuke of interessante informatie over uw vakgebied. Hierin kunt u ook verwijzen naar uw website. Door actief te zijn op uw social media accounts laat je Google merken dat de website niet alleen gekoppeld is aan een persoon, maar tevens dat deze persoon ook actief is.

Bloggen

Naast dat u actief bent op uw social media accounts is het verstandig om ook actief te zijn met uw website zelf. Door actief met uw website bezig te zijn er regelmatig updates te plaatsen op uw website geef je aan dat de informatie op uw website recent is. Dit kunt u doen door een blog aan uw website toe te voegen. In dit blog kan je dan regelmatig nieuwe informatie plaatsen over uw vakgebied.  Dit heeft naast de trust die u van Google ontvangt hiervoor ook meer bezoekers naar uw website. Google houd nu eenmaal van goede content, en zal deze content in de Google zoekresultaten weergeven. Door regelmatig een nieuwe blogpost online te zetten zal u gaan scoren op vele long-tail zoektermen.

Heb jij nog tips naast deze twee tips en linkbuilding om van Google vertrouwen te krijgen? Laat het dan weten door een reactie hieronder te plaatsen.

Reageren

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren op een nieuwsbericht.

Inloggen