Linkbuilding bureau inschakelen of toch zelf je linkbuilding doen?

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie. Het heeft een grote invloed op je rankings in de zoekmachines. Daarom raden wij elke website-eigenaar aan om backlinks op te bouwen en het liefst ook op regelmatige basis. Maar kan je hier nu het beste een linkbuilding bureau voor inschakelen of kan je het beter zelf doen? In dit artikel leggen we je hier alles over uit.

De voordelen van een linkbuilding bureau

Het grote voordeel van een linkbuilding bureau inschakelen is dat je hiermee het werk aan een echte specialist overlaat. Kwalitatieve linkbuilding bureaus als Linkbuilding Masters hebben al jarenlang ervaring en weten precies wat je wel en niet moet doen. Je weet dan zeker dat het goed gebeurt en dat je rankings zullen stijgen.

Natuurlijk bespaar je ook veel tijd als je jouw linkbuilding uitbesteedt aan een linkbuilding bureau. Deze tijd kun je dan weer in je onderneming steken. Daarbij is linkbuilding ook iets wat je op regelmatige basis moet doen. Vaak vinden we dit zelf lastig om vol te houden of vergeten we het op den duur. Een goed linkbuilding bureau zorgt er wel altijd voor dat er op regelmatige basis nieuwe backlinks worden geplaatst.

Linkbuilding bureau inschakelen én zelf aan de slag

Eigenlijk raden we iedereen wel aan om een linkbuilding bureau in te schakelen voor het verzamelen van backlinks. Zelfs als je zelf veel aan je linkbuilding wilt gaan doen, is dit een goed idee. Een linkbuilding bureau kan namelijk weer op andere websites backlinks plaatsen dan jij en linkbuilding specialisten hebben ook weer net iets andere ideeën over linkbuilding.

Daarnaast is het wel altijd goed om ook zelf aan linkbuilding te doen. Als ondernemer heb je waarschijnlijk wel een netwerk opgebouwd. Je kunt makkelijk aan personen in jouw netwerk voorstellen om een gastblog met een backlink te leveren. Daarbij weet je zelf waarschijnlijk ook het beste wie de grote spelers zijn op jouw vakgebied. Neem met hen contact op en vraag of je een gastblog mag aanleveren.

Waar let je op bij het kiezen van een linkbuilding bureau?

Bij het kiezen van een linkbuilding bureau moet je op een aantal punten letten. Natuurlijk kijk je in ieder geval naar het aanbod. Bieden ze iets aan wat jou aanspreekt? Linkbuilding Masters biedt zowel losse linkbuilding pakketten als linkbuilding op maat aan, waardoor we voor ieder wat wils hebben. Ook kun je daardoor met elk budget bij ons terecht.

Verder is het belangrijk om te kijken naar de recensies die een linkbuilding bureau heeft. Zo kun je zien of het bureau ook echt kwaliteit levert en bij jou past. De recensies van Linkbuilding Masters kun je hier op Trustpilot vinden.

Tips om zelf backlinks te verzamelen

Wat voor soort websites?

Bij het kiezen van websites voor het plaatsen van backlinks is het belangrijk om te weten dat de kwaliteit en de relevantie van de backlinks ontzettend belangrijk zijn. Zoekmachines hechten hier veel meer waarde aan dan aan de kwantiteit. Ga dus op zoek naar websites die relevant zijn aan jouw onderwerp, populair zijn en waardevolle informatie bevatten.

Kun je een backlink krijgen van een website die niet zo relevant is? Zorg er dan in ieder geval voor dat de pagina waarop de backlink wordt geplaatst wél relevant is. Dit kun je ook zelf creëren door een relevant gastblog met een backlink aan te leveren.

Hoe verzamel je backlinks?

Zoals we hierboven al hebben aangegeven, kun je vrij eenvoudig goede backlinks verzamelen door website-eigenaren te vragen of je een gastblog met een backlink mag aanleveren. Een andere handige manier om backlinks te verzamelen is door bloggers te vragen een product of dienst van jou te reviewen. Hierbij geef je ook aan dat ze vanuit het review blog een link naar jouw website moeten plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld ook een link naar je product- / of dienstenpagina zijn.

Daarnaast Ook kun je website-eigenaren natuurlijk gewoon vragen om naar een artikel of een ander stuk content van jou te linken. Je kunt dan het beste op zoek gaan naar websites met een blogartikel waarop jouw stuk content echt goed aansluit. Als dit waardevolle informatie is voor de lezers van dit blogartikel, is er zeker een kans dat de website-eigenaar naar jouw artikel wil linken.

Waarop letten?

Bij het verzamelen van backlinks is het verder belangrijk om te letten op de anchor teksten en of de link dofollow of nofollow is. De anchor tekst is het stukje tekst waar de link onder komt te staan, bijvoorbeeld ‘klik hier’. Om de pagina waar de backlink naar verwijst beter vindbaar te maken op een bepaalde zoekterm, kun je deze zoekterm het beste in de anchor tekst verwerken. Doe dit echter niet bij elke backlink, want dat komt niet natuurlijk over op de zoekmachines. Wissel anchor teksten met de zoekterm daarom steeds af met teksten met een synoniem, teksten met andere relevante termen en teksten als ‘klik hier’ of ‘deze pagina’.

Een backlink kan dofollow of nofollow zijn. Beide soorten backlinks worden door de zoekmachines als belangrijke ranking signalen gezien. Echter geven dofollow backlinks ook echt wat waarde door en dit soort backlinks zijn dus waardevoller. Toch kun je beter niet alleen maar dofollow backlinks laten plaatsen, maar dit ook afwisselen. Zo creëer je weer een meer natuurlijk linkbuilding profiel.

Pro tip: maak waardevolle content

Zoekmachines staan eigenlijk helemaal niet achter linkbuilding. Ze vinden dat je backlinks moet verdienen door waardevolle content te maken. Je kunt echter nog steeds wel hoger scoren door een linkbuilding bureau in te schakelen en zelf linkbuilding toe te passen. Alleen is het dan belangrijk dat je zorgt voor een natuurlijk linkbuilding profiel, zoals we hierboven ook deels hebben uitgelegd.

Daarnaast is het natuurlijk ook goed om aan backlinks te komen op de manier waarop de zoekmachines het graag zien. Namelijk door waardevolle content te maken. Dit kan een uitgebreid artikel zijn, maar ook een video, een podcast, een infographic of een tool. Bedenk hoe jij echt waarde kan toevoegen en ga hiermee aan de slag. Hopelijk wordt jouw content ontdekt en vaak gedeeld op blogs, fora en social media!

Interview met een klant

Hoe helpt professionele linkbuilding jouw bedrijf?

Het bouwen van links is een vaardigheid die bij off-page SEO hoort. Het stelt je in staat backlinks te maken, links die webgebruikers van andere sites naar die van jou leiden. Linkbuilding draait volledig om content en het verwerven van links. Dit stukje informatie wordt nog belangrijker wanneer we er rekening mee houden dat content en links twee van de drie belangrijkste rangschikkingsfactoren in de zoekmachine van Google zijn.

Daarnaast spelen statistieken ook een grote rol in linkbuilding. De experts van het linkbuilding bureau linkbuildingmasters.nl werken voortdurend aan het leggen van verbindingen met websites met een hoge autoriteit en bewonderenswaardige organische bezoekersaantallen. En dit met een goede reden. Backlinks van gerenommeerde, sterke websites hebben veel meer waarde dan links van verwaarloosde sites met slechtere statistieken.

Wat doe je nadat je een stuk content hebt gemaakt? Als je de content gewoon op je blog plaatst en afrondt, maak je een van de meest voorkomende fouten in digitale marketing. Tenzij je al een enorm populaire website hebt, gaat het op de manier niet lukken om meer bezoekers aan te trekken. Je content wordt misschien zelfs helemaal niet gevonden. Waarom? Omdat je je op één kanaal concentreert en niets doet om je content te promoten. Het publiceren van je content is nog maar het begin. Om je content door de juiste mensen op de juiste kanalen te laten zien, moet je tijd en geld investeren in betaald promoten van je content. Gebruik sociale mediaplatformen om invloed op te bouwen – Facebook, LinkedIn en Twitter zijn allemaal geweldige plaatsen om content te delen. Maar vertrouw niet alleen op het gratis promoten van je content. Investeer ook in betaald promoten van je content. Waarom? Omdat de resultaten laten zien hoe bezoekers worden omgezet in leads en klanten. Social media-advertenties zijn schaalbaar en betaalbaar – je kunt zo weinig of zo veel uitgeven als je budget voor digitale marketing toelaat. Maar verreweg het beste aan betaald promoten van je content zijn de ongelooflijke targeting mogelijkheden. Door je content voor een zeer doelgericht publiek te krijgen, kun je ervoor zorgen dat je conversies genereert en uiteraard de beste waar voor je geld krijgt. Heb je weinig tijd of bezit je niet de kennis om je hier zelf mee bezig te houden, dan kunnen SEO-experten je hierbij helpen.

Backlinks zijn waanzinnig krachtig. Het hebben van kwaliteitslinks die naar je site verwijzen, is een van de belangrijkste rangschikkingsfactoren voor Google. Waarom? Omdat backlinks zoekmachines laten zien dat je content betrouwbaar, gezaghebbend en het delen waard is. Maar we hebben het niet over om het even welke links van om het even welke site. Om kans te maken op een toppositie, moet je domeinautoriteit opbouwen via relevante, hoogwaardige en natuurlijke vermeldingen van gerenommeerde websites. Dat is precies waar linkbuildingmasters.nl zich in specialiseert. De focus van onze experten ligt op het bouwen van links die relevant zijn voor je doelgroep. Hierdoor krijg je niet alleen een ranking-boost, je trekt ook verkeer aan van potentiële klanten.

Heb je DIY linkbuilding geprobeerd? Dan weet je dat het verdienen van kwaliteitslinks ongelooflijk tijdrovend is. Het betekent het creëren en delen van content met een grote impact. Hiervoor heb je content nodig dat echte interesse trekt van relevante sites zodat ze naar jou willen linken. Het vereist een langetermijnstrategie en niet-aflatende toewijding. Klinkt dit als iets dat wordt gedaan door geautomatiseerde bots? Echt niet! De proactieve linkbuilding-diensten van SEO-experten wordt door echte mensen afgehandeld. Niet zomaar mensen, maar een getalenteerd team van consultants voor linkbuilding met een bewezen staat van dienst voor het bouwen van natuurlijke links van toonaangevende sites.

Echt succes in digitale marketing vereist kennis, permanente educatie en een onwrikbaar aanpassingsvermogen. Terwijl nieuwe technologieën opkomen, ontwikkelen professionele linkbuilders hun spel en bewapenen ze zichzelf met de vaardigheden die nodig zijn om de curve voor te blijven. SEO-experten en linkbuilders zijn er om de complexiteit van de digitale wereld weg te nemen, terwijl ze echte inkomstenresultaten voor je leveren. Hun aanpak is volledig resultaatgericht. Ze gebruiken geen excuses, drama, een complex jargon en soepel praten om een ​​gebrek aan vooruitgang te maskeren. Alles wat ze doen is gebaseerd op reële cijfers, echte prestatiedoelen, reële omzetgroei en echt rendement op je investering. Professionele linkbuilders zijn er om het web eenvoudig en winstgevend voor je te maken.

Werk samen met een linkbuildingbedrijf dat dingen op de juiste manier doet, zonder duistere tactieken. De goeroes van linkbuildingmasters.nl maken gebruik van beproefde platforms om je linkportfolio te auditen, te bouwen en te monitoren. Samen met grote platforms weten ze hoe ze elke tool kunnen optimaliseren voor de resultaten die je kunt zien.

Klaar om je project te bespreken?

In de loop der jaren heeft linkbuildingmasters.nl zijn uitgebreide kennis en expertise gebruikt om tal van klanten te helpen bij hun online marketingactiviteiten. Of ze nu hulp nodig hadden bij het bouwen van een zakelijke of persoonlijke website, of de bestaande wilden optimaliseren; of ze wilden dat ze geholpen werden met contentmarketing, betaalde en social media-advertenties; of ze wilden dat ze geholpen werden met het vermijden van schade van links van slechte kwaliteit die ze in de loop der jaren hadden verzameld, onze experten staan klaar.

Wij zijn dan ook trots op onze rijke portfolio van tevreden klanten. Bekijk onze site en ontdek hoeveel impact een strategisch uitgevoerde digitale marketingcampagne kan hebben op je zakelijk succes.

 • Linkbuilding

  Linkbuilding pakket Small

  159.95
  In winkelmand
 • Aanbieding! Linkbuilding

  Linkbuilding pakket Medium

  199.95
  In winkelmand
 • Aanbieding! Linkbuilding

  Linkbuilding pakket Large

  399.95
  In winkelmand
 • Aanbieding! Linkbuilding

  Linkbuilding pakket Extra Large

  999.95
  In winkelmand