linkbuilding-masters

Linkbuilding bureau inschakelen of toch zelf je linkbuilding doen?

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie. Het heeft een grote invloed op je rankings in de zoekmachines. Daarom raden wij elke website-eigenaar aan om backlinks op te bouwen en het liefst ook op regelmatige basis. Maar kan je hier nu het beste een linkbuilding bureau voor inschakelen of kan je het beter zelf doen? In dit artikel leggen we je hier alles over uit.

De voordelen van een linkbuilding bureau

Het grote voordeel van een linkbuilding bureau inschakelen is dat je hiermee het werk aan een echte specialist overlaat. Kwalitatieve linkbuilding bureaus als Linkbuilding Masters hebben al jarenlang ervaring en weten precies wat je wel en niet moet doen. Je weet dan zeker dat het goed gebeurt en dat je rankings zullen stijgen.

Natuurlijk bespaar je ook veel tijd als je jouw linkbuilding uitbesteedt aan een linkbuilding bureau. Deze tijd kun je dan weer in je onderneming steken. Daarbij is linkbuilding ook iets wat je op regelmatige basis moet doen. Vaak vinden we dit zelf lastig om vol te houden of vergeten we het op den duur. Een goed linkbuilding bureau zorgt er wel altijd voor dat er op regelmatige basis nieuwe backlinks worden geplaatst.

Sale

Bespaar 43%
Vlag
Linkbuilding-pakketten
Bespaar 43%

Linkbuilding abonnement Large Duitsland

€879.95
€499.95
Bekijk product
Bespaar 19%
Vlag
Linkbuilding
Bespaar 19%

Linkbuilding pakket Extra Large België

€1599.95
€1299.95
Bekijk product
Vlag
Content-backlink

Duitse content backlink

€39.95 – €89.95
Opties selecteren

Linkbuilding bureau inschakelen én zelf aan de slag

Eigenlijk raden we iedereen wel aan om een linkbuilding bureau in te schakelen voor het verzamelen van backlinks. Zelfs als je zelf veel aan je linkbuilding wilt gaan doen, is dit een goed idee. Een linkbuilding bureau kan namelijk weer op andere websites backlinks plaatsen dan jij en linkbuilding specialisten hebben ook weer net iets andere ideeën over linkbuilding.

Daarnaast is het wel altijd goed om ook zelf aan linkbuilding te doen. Als ondernemer heb je waarschijnlijk wel een netwerk opgebouwd. Je kunt makkelijk aan personen in jouw netwerk voorstellen om een gastblog met een backlink te leveren. Daarbij weet je zelf waarschijnlijk ook het beste wie de grote spelers zijn op jouw vakgebied. Neem met hen contact op en vraag of je een gastblog mag aanleveren.

Waar let je op bij het kiezen van een linkbuilding bureau?

Bij het kiezen van een linkbuilding bureau moet je op een aantal punten letten. Natuurlijk kijk je in ieder geval naar het aanbod. Bieden ze iets aan wat jou aanspreekt? Linkbuilding Masters biedt zowel losse linkbuilding pakketten als linkbuilding op maat aan, waardoor we voor ieder wat wils hebben. Ook kun je daardoor met elk budget bij ons terecht.

Verder is het belangrijk om te kijken naar de recensies die een linkbuilding bureau heeft. Zo kun je zien of het bureau ook echt kwaliteit levert en bij jou past. De recensies van Linkbuilding Masters kun je hier op Trustpilot vinden.

Tips om zelf backlinks te verzamelen

Wat voor soort websites?

Bij het kiezen van websites voor het plaatsen van backlinks is het belangrijk om te weten dat de kwaliteit en de relevantie van de backlinks ontzettend belangrijk zijn. Zoekmachines hechten hier veel meer waarde aan dan aan de kwantiteit. Ga dus op zoek naar websites die relevant zijn aan jouw onderwerp, populair zijn en waardevolle informatie bevatten.

Kun je een backlink krijgen van een website die niet zo relevant is? Zorg er dan in ieder geval voor dat de pagina waarop de backlink wordt geplaatst wél relevant is. Dit kun je ook zelf creëren door een relevant gastblog met een backlink aan te leveren.

Hoe verzamel je backlinks?

Zoals we hierboven al hebben aangegeven, kun je vrij eenvoudig goede backlinks verzamelen door website-eigenaren te vragen of je een gastblog met een backlink mag aanleveren. Een andere handige manier om backlinks te verzamelen is door bloggers te vragen een product of dienst van jou te reviewen. Hierbij geef je ook aan dat ze vanuit het review blog een link naar jouw website moeten plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld ook een link naar je product- / of dienstenpagina zijn.

Daarnaast Ook kun je website-eigenaren natuurlijk gewoon vragen om naar een artikel of een ander stuk content van jou te linken. Je kunt dan het beste op zoek gaan naar websites met een blogartikel waarop jouw stuk content echt goed aansluit. Als dit waardevolle informatie is voor de lezers van dit blogartikel, is er zeker een kans dat de website-eigenaar naar jouw artikel wil linken.

Waarop letten?

Bij het verzamelen van backlinks is het verder belangrijk om te letten op de anchor teksten en of de link dofollow of nofollow is. De anchor tekst is het stukje tekst waar de link onder komt te staan, bijvoorbeeld ‘klik hier’. Om de pagina waar de backlink naar verwijst beter vindbaar te maken op een bepaalde zoekterm, kun je deze zoekterm het beste in de anchor tekst verwerken. Doe dit echter niet bij elke backlink, want dat komt niet natuurlijk over op de zoekmachines. Wissel anchor teksten met de zoekterm daarom steeds af met teksten met een synoniem, teksten met andere relevante termen en teksten als ‘klik hier’ of ‘deze pagina’.

Een backlink kan dofollow of nofollow zijn. Beide soorten backlinks worden door de zoekmachines als belangrijke ranking signalen gezien. Echter geven dofollow backlinks ook echt wat waarde door en dit soort backlinks zijn dus waardevoller. Toch kun je beter niet alleen maar dofollow backlinks laten plaatsen, maar dit ook afwisselen. Zo creëer je weer een meer natuurlijk linkbuilding profiel.

Pro tip: maak waardevolle content

Zoekmachines staan eigenlijk helemaal niet achter linkbuilding. Ze vinden dat je backlinks moet verdienen door waardevolle content te maken. Je kunt echter nog steeds wel hoger scoren door een linkbuilding bureau in te schakelen en zelf linkbuilding toe te passen. Alleen is het dan belangrijk dat je zorgt voor een natuurlijk linkbuilding profiel, zoals we hierboven ook deels hebben uitgelegd.

Daarnaast is het natuurlijk ook goed om aan backlinks te komen op de manier waarop de zoekmachines het graag zien. Namelijk door waardevolle content te maken. Dit kan een uitgebreid artikel zijn, maar ook een video, een podcast, een infographic of een tool. Bedenk hoe jij echt waarde kan toevoegen en ga hiermee aan de slag. Hopelijk wordt jouw content ontdekt en vaak gedeeld op blogs, fora en social media!