Linkbuilding: de 5 grootste valkuilen

Blog
23 april 2019

Sander

SEO Specialist

Dat linkbuilding cruciaal is om meer bezoekers naar jouw website of webshop te krijgen, is inmiddels geen verrassing meer. Met goede backlinks op pagina’s die relevant zijn voor jouw bedrijf, zal je meer (potentiële) klanten aantrekken. Bij het opzetten van een linkbuilding strategie is het heel belangrijk om op de hoogte te zijn van alle ins en outs. Jij moet precies weten wat je wel én niet moet doen. Bij linkbuilding liggen er namelijk niet alleen kansen, maar ook valkuilen op de loer. In deze blog vertellen we je daarom alles over de 5 grootste valkuilen bij linkbuilding.

1. Blog schrijven die niet origineel is

Een blog schrijven naar aanleiding met SEO zoekwoorden kan er voor zorgen dat er veel meer mensen op jouw pagina komen. Helaas kan het ook de andere kant op werken. Dat is met name het geval als je een blog schrijft over een onderwerp dat al heel vaak behandeld is. De content heeft dan gewoonweg geen toegevoegde waarde meer. Hoe je dit kan omzeilen? Bijvoorbeeld door in te gaan op één aspect van het onderwerp en je tekst volledig daaraan te weiden. Succes gegarandeerd!

2. Niet relevante backlinks scoren

Een van de belangrijkste zaken bij een linkbuilding strategie is het krijgen van backlinks op externe pagina’s. Er bestaan verschillende manieren voor, maar het is in ieder geval belangrijk om te weten dat backlinks scoren op niet relevante websites geen zin heeft. Wat daar mee bedoeld wordt? De pagina die jij benadert voor een backlink moeten verwant zijn aan het onderwerp en de doelgroep van jouw bedrijf. Daarnaast speelt de betrouwbaarheid van de externe pagina een essentiële rol. Wil je met behulp van kwaliteitslinks een hoge positie in Google krijgen? Overweeg dan eens om gebruik te maken van een van de linkbuilding pakketten van Linkbuilding Masters.

3. Te veel backlinks tegelijk

Het lijkt heel aantrekkelijk: zoveel mogelijk backlinks tegelijk in gang zetten om zo snel mogelijk meer bezoekers te krijgen. Helaas is de realiteit niet zo gemakkelijk. Google kijkt mee. Als de zoekmachine ziet dat jouw linkbuilding profiel op onnatuurlijke wijze tot stand is gekomen, dan word je bestraft met een penalty. Daar zit je uiteraard niet op te wachten. Verder is het van belang dat je niet alleen links opneemt naar je homepage, maar ook naar andere interne pagina’s op jouw website.

4. Gebroken links

Gebroken links zijn links die verwijzen naar pagina’s die niet meer – of elders – online staan. Dat is natuurlijk zonde en daarom is er werk aan de winkel. Vraag je je af hoe je erachter kunt komen dat er op het internet gebroken links staan naar jouw pagina? Je kunt gebruikmaken van een speciale tool, dat werkt heel eenvoudig. Heb je de gebroken links gevonden? Benader dan de webmaster van de pagina en stel voor om ze te vervangen door een goed werkende link. Grote kans dat de webmaster er heel blij mee is dat je hem wijst op een gebroken link!

5. Websites oprichten speciaal voor backlinks

Het gebeurt weleens dat er een website wordt opgericht die speciaal bedoeld is voor het genereren van backlinks. Het klinkt aantrekkelijk, omdat je denkt dat je de regie houdt over backlinks naar jouw website. Echter, ook nu kijkt Google mee. Het gaat opvallen dat het linkbuilding profiel van jouw site of webshop onnatuurlijk oogt. Je kunt dus zeker een penalty van de zoekmachine verwachten. Kies er dus voor om een natuurlijk linkbuilding profiel op te bouwen. Bij Linkbuilding Masters word je met maatwerk linkbuilding volledig ontzorgd met een totaaloplossing.

Reageren

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren op een nieuwsbericht.

Inloggen