Off-page SEO toepassen

Blog
8 juni 2016

Sander

SEO Specialist

Hoe kan ik off-page SEO toepassen? Op deze vraag is geen simpel antwoord te geven. Off-page SEO bestaat namelijk uit verschillende facetten. Je kunt zelf bepalen welke off-page methodes je wilt toepassen en welke niet. Sommige methodes kosten namelijk behoorlijk wat geld. Een aantal methodes die gaan over off-page SEO toepassen willen wij graag belichten. Je kunt vervolgens zelf aan de slag met off-page SEO.

Off-page SEO toepassen: een mooi linkprofiel

Zoekmachines kijken naar een aantal zaken om te bepalen op welke plek je komt te staan in de zoeknoteringen. Het linkprofiel is daar één van. Hoeveel links wijzen er naar je website toe? De stelling “Hoe meer links er naar je website toe verwijzen, des te beter” is in de meeste gevallen waarheid. Het is daarbij wel belangrijk dat deze links op gerelateerde websites staan. Als je een website over auto’s hebt is het dus belangrijk om links te verkrijgen op andere auto-gerelateerde websites. Off-page SEO toepassen kan dus door middel van links verkrijgen. Het verkrijgen van links is iets wat je zelf kunt doen. Heb je een website gevonden waar je jouw link op wilt hebben? Neem contact op met de website eigenaar en vraag naar de mogelijkheden. Niet alle website eigenaren zullen je verzoek inwilligen, maar soms is het raak. Een mooi linkprofiel verkrijgen doe je niet in één week of maand, het is een kwestie van maanden of jaren.

Off-page SEO toepassen: Social Media

Maak je gebruik van Social Media zoals Facebook en Twitter? Off-page SEO toepassen kan eenvoudig door deze twee Social Media te gebruiken. Google heeft in het verleden al eens aangegeven dat het gebruik van Social Media medebepalend is voor de notering in de zoekresultaten. Gebruik maken van Facebook, Twitter of andere Social Media is vrij eenvoudig. Maak een account aan en plaats regelmatig een bericht. Door zogenaamde Social Media buttons op je website te zetten krijg je vanzelf likes en volgers. Bezoekers van je website kunnen artikelen die ze interessant vinden leuk vinden of delen. Andere Social Media gebruikers zien dit. Op deze manier komen er weer nieuwe bezoekers naar je website.

Off-page SEO toepassen met een groot budget

Heb je voldoende geld te besteden en wil je snel een stijging in het aantal bezoekers tegemoet zien? In dat geval kun je off-page SEO toepassen tegen betaling. Valt dit nu onder de noemer off-page SEO of marketing? De meningen verschillen hierover. Een ding is zeker, je kunt tegenwoordig op verschillende manieren adverteren. Als je een Facebook pagina hebt kun je eenvoudig een advertentie aanmaken. Bepaal van tevoren of je met de advertentie bezoekers naar je website wilt trekken of dat je meer likes op je Facebook pagina wilt. Je kunt vervolgens een dagbudget instellen, zo betaal je nooit meer dan je wilt. Tegen betaling off-page SEO toepassen kan ook door middel van links naar je website te kopen, dit is echter niet aan te raden. Google heeft aangegeven dat het kopen van links niet wordt getolereerd. Je loopt dan ook het risico dat je website geblokkeerd wordt. Het gevolg hiervan is dat je website niet meer te vinden is in de zoekresultaten. Als je off-page SEO toepassen gaat door links te kopen neem je dus wel een risico.

Reageren

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren op een nieuwsbericht.

Inloggen