fbpx Handige tips voor linkbuilding - Linkbuilding Masters

Handige tips voor linkbuilding

Blog
8 februari 2015

Sander

SEO Specialist

Linkbuilding is één van de belangrijkste manieren voor een geslaagde zoekmachine optimalisatie van jouw website. Als je op de juiste manier gebruikmaakt van linkbuilding maakt dat jouw bedrijf gegarandeerd succesvoller. Maar hoe kun je dat het beste doen? We hebben een aantal handige linkbuilding tips voor u op een rijtje gezet.

Linkbuilding Masters geeft je graag advies voor de linkbuilding. Onderzoek eerst welke pagina’s relevantie hebben met jouw product of dienst. Neem contact met ze op en overtuig ze nu dat jouw link een toevoeging is voor de pagina.

Deze links zijn over het algemeen niet erg hoog van kwaliteit, omdat je met ongelooflijk veel andere links staat vermeld. Het voordeel hiervan is wel dat deze links relatief makkelijk zijn te verkrijgen en dat de Google spider hier vaak langs komt, wat inhoudt dat jouw site “snel” kan worden gevonden en kan worden geïndexeerd.

Websites met lange teksten, die veel irrelevante informatie bevatten, schieten hun doel vaak voorbij. De bezoeker verdwijnt weer snel en komt waarschijnlijk niet meer terug naar de website. Dit kun je voorkomen door kortere teksten te plaatsen met een waardevolle inhoud. De aandacht van de bezoeker wordt hierdoor langer vastgehouden.

Webpagina’s met voldoende en relevante inhoud scoren aantoonbaar hoger in de zoekresultaten en worden vaker met anderen gedeeld dan webpagina’s met een magere tot slechte content. Het loont om goed geschreven content te brengen met informatie waar de bezoeker wat aan heeft en naar op zoek is. Websites die daar niet aan voldoen, worden veroordeeld tot een plek op de bodem van de zoekresultaten. Zij krijgen van Google een lagere ranking, met als gevolg dat deze websites online minder zichtbaar zullen zijn.

Linkbuilding

  • Het eerste waar je aan moet denken is cross promotion. Dit betekent dat je met een ander bedrijf, die dezelfde doelgroep heeft, samenwerkt om elkaar te promoten. Dit zal jullie allebei ten goede komen.
  • Daarnaast kunnen we je als tip geven om veel aandacht aan de content van jouw website te besteden. Wanneer op het internet veel over jouw site wordt gesproken, zullen steeds meer mensen geneigd zijn om jouw te backlinken.
  • Kies niet alleen voor linkbuilding door te linken naar de homepage. Linken naar andere pagina’s op jouw website komt voor Google veel natuurlijker over
  • Onze linkbuilding tips zouden natuurlijk niet compleet zijn, als we je niet zouden vertellen over het geheim van het forum en de community. Je zet jouw bedrijf in de schijnwerpers door te reageren op fora die te maken hebben met jouw bedrijf of dienst. Als jij op het forum een zinvolle bijdrage kunt leveren, dan is de kans nog groter dat je op een andere website een backlink krijgt

Bovenstaande linkbuilding tips kunnen je absoluut helpen om jouw vriendelijkheid wat de zoekmachines betreft te verhogen. Linkbuilden is echter bijzonder tijdrovend. De linkbuilding tips die wij aan jou geven zijn slechts algemene tips: streef je daarentegen naar kwaliteit, laat ons dan jouw site promoten door onze professionele linkbuilders.

Als linkbuilding specialist heeft Linkbuilding Masters veel expertise om ervoor te zorgen dat jouw website méér bezoekers zal krijgen. Jouw website, waar je zoveel energie in hebt gestoken, wordt dan eindelijk beter gewaardeerd en de klanten zullen binnenstromen!

Nieuwsgierig geworden na onze handige linkbuilding tips? Neem dan snel contact op, we gaan graag met jouw website aan de slag!

Reageren

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren op een nieuwsbericht.

Inloggen