In het huidige digitale tijdperk is online zichtbaarheid van uiterst belang voor het succes van een website.

We begrijpen dat hoger ranken in Google kan leiden tot meer bezoekers en potentiële klanten.

Met een strategische benadering van zoekmachine optimalisatie (SEO) is het mogelijk je website bovenaan in de zoekresultaten te krijgen.

Dit vereist kennis van diverse aspecten zoals inhoudsoptimalisatie, techniek en autoriteit op het web.

Door deze elementen effectief te combineren en regelmatig bij te werken, kan je website een aanzienlijke positieverbetering in Google ervaren.

De basis van SEO om hoger in Google te komen

In onze aanpak richten we ons op de fundamenten van zoekmachine optimalisatie (SEO), cruciaal voor betere posities binnen Google.

Belang van SEO

SEO, voluit search engine optimization ofwel zoekmachine optimalisatie, is het proces waarmee we de zichtbaarheid van een website in de organische zoekresultaten van Google verhogen.

Het belang van SEO ligt in het feit dat een hogere ranking meestal leidt tot meer verkeer en potentiële klanten.

Google hanteert honderden factoren om te bepalen welke websites hoog in de zoekresultaten komen; wij zorgen ervoor dat je website op deze factoren is geoptimaliseerd.

Een aantal van de belangrijkste onderdelen zijn:

 1. Waardevolle (SEO geoptimaliseerde) content
 2. Linkbuilding
 3. Gebruikerservaring
 4. Technische SEO

snel hoger in google komen

Begin met keyword research

Het is belangrijk om te begrijpen dat het doen van goed zoekwoorden onderzoek erg belangrijk is voor het scoren van hogere posities in Google.

Zoekwoordenonderzoek fundamenten

 • Bepaal je doelen: Wanneer wij beginnen identificeren we eerst de doelstellingen van onze website en stemmen onze zoekwoorden daarop af.
 • Analyseer onderwerpen: We kiezen relevante onderwerpen die aansluiten bij onze doelgroep en de doelstellingen van de site.

Zoekvolumes en relevantie

 • Zoekvolume: We richten ons het liefste op zoektermen met een significant zoekvolume om een groter publiek te bereiken. Echter, wanneer je website nog niet zoveel bezoekers trekt is het wijzer om te starten met zoekwoorden met een laag zoekvolume. Dit omdat je in het begin toch niet zal scoren om de zoekwoorden met een hoog zoekvolume.
 • Relevantie: De geselecteerde zoekwoorden moeten relevant zijn voor de website en de zoekintentie van de gebruiker; dit verhoogt de kans dat bezoekers vinden wat zij zoeken.

Long-tail zoekwoorden

 • Long tail zoekwoorden zijn langer en specifieker, wat vaak leidt tot minder concurrentie en hogere conversie.
 • Dit, in combinatie met een lager zoekvolume, is een goede tactiek om zo snel mogelijk hogere posities in Google te bemachtigen.

Content creatie

Bij het verbeteren van de vindbaarheid in Google staat kwalitatieve content centraal.

Je focus zou moeten liggen op het creëren van waarde voor de lezer met informatieve content, het slim inzetten van afbeeldingen en het strategisch gebruik van bloggen.

Informatieve content en kwaliteit

 • We streven naar hoge kwaliteit content: Dit betekent dat onze teksten waardevolle informatie moeten bevatten die aansluit bij de zoekintentie van de gebruiker.
 • De content moet relevant en goed gestructureerd zijn, gebruikmakend van subkoppen, opsommingstekens en korte alinea’s voor betere leesbaarheid.
 • We letten op de optimalisatie van SEO teksten door toepassing van relevante trefwoorden zonder over optimalisatie.

Gebruik van afbeeldingen

 • Afbeeldingen verhogen de gebruiksvriendelijkheid: Een website wordt aantrekkelijker met goed gekozen afbeeldingen die de tekst ondersteunen.
 • We zorgen dat onze afbeeldingen voorzien zijn van alt-tekst voor een betere SEO en toegankelijkheid.
 • Bestandsnamen en titels van afbeeldingen matchen met de content en zoekwoorden.

Bloggen als content strategie

 • Bloggen stelt ons in staat regelmatig nieuwe content te publiceren, wat bijdraagt aan een hogere positie in zoekresultaten.
 • Door over diverse onderwerpen te schrijven, trekken we een breder publiek aan en bevestigen we onze expertise.
 • Elk blogartikel is een kans om specifieke zoekwoorden te richten voor verbeterde relevantie en vindbaarheid. Hierbij is het ook belangrijk om de zoekintentie van de gebruiker te begrijpen.

bovenaan in google komen op mobiel

On-page SEO optimalisatie

We richten ons nu specifiek op de elementen van on-page SEO optimalisatie die erg belangrijk zijn voor een hogere ranking in Google: meta-titels, beschrijvingen en het structureren van interne links.

Meta-titels en beschrijvingen

 • Meta-titels zijn de blauwgekleurde klikbare koppen die in de zoekresultaten verschijnen. Ze zijn uitermate belangrijk voor zowel zoekmachines als gebruikers.
 • Ideale lengte: Hou meta titels onder de 60 leestekens zodat ze volledig zichtbaar zijn in de zoekresultaten. Een goed leesbare- en aantrekkelijke meta titel kan je click through rate verhogen.
 • Meta descriptions geven een korte samenvatting van de pagina-inhoud en moedigen gebruikers aan om door te klikken.
 • Optimalisatietip: Meta descriptions moeten idealiter tussen de 150-160 karakters zijn en bevatten een call-to-action, waardoor meer bezoekers om je pagina zullen klikken.

Structureren van interne links

 • Interne links helpen bij het structureren van onze website en zorgen ervoor dat Google pagina’s beter kan crawlen.
 • Gebruik descriptieve ankerteksten waarin het doel van de gelinkte pagina duidelijk wordt.
 • Navigatie: Zorg voor een logische hiërarchie en laat belangrijke pagina’s niet meer dan 3 klikken verwijderd zijn van de homepage.
 • Analyseer en verbeter linkwaarde: Zorg dat waardevolle pagina’s voldoende interne links ontvangen.

Linkbuilding voor de hoogste posities in Google

Hoe hoger je in Google rankt, hoe meer linkbuilding het verschil zal maken tussen jou en je concurrenten. Wanneer je in de top 10 staat voor een redelijk competitief zoekwoord, heeft namelijk vrijwel iedereen een goed geoptimaliseerde pagina met waardevolle content.

Hoe wordt het verschil dan dus gemaakt? Juist: met backlinks.

Het verkrijgen van goede backlinks kan echter een tijdrovend proces zijn, waarbij zorgvuldigheid en strategisch inzicht vereist zijn. Het kopen van backlinks bij een betrouwbare partij kan daarom een efficiënte oplossing bieden.

Door samen te werken met een gerenommeerde partij, kun je erop vertrouwen dat de links van hoge kwaliteit zijn en passen binnen de richtlijnen van Google.

Dit bespaart niet alleen veel werkuren die anders besteed zouden worden aan het handmatig opbouwen van links, maar zorgt ook voor een snellere resultaten, aangezien professionele linkbuilding specialisten het werk van je overnemen.

Website techniek en structuur

Het is verder belangrijk om het belang te begrijpen van een solide technische basis en een heldere structuur voor het succes van een website in Google.

Deze aspecten zijn erg belangrijk voor zowel gebruikerservaring als zoekmachine optimalisatie.

Snelheid en performance

Laadsnelheid is een erg belangrijke factor in de beleving van je bezoekers en zoekmachine rankings.

Websites die snel laden, behouden bezoekers langer en verminderen de bounce percentage. Ook heeft Google de core web vitals (snelheidsindicatoren van een website) aangemerkt als ranking factoren.

Om de snelheid en performance van onze website te optimaliseren, richten wij ons op verschillende technieken. Dit omvat het minimaliseren van HTTP-aanvragen, het optimaliseren van afbeeldingen, het gebruik van caching en het verzekeren van een https verbinding met een geldig SSL-certificaat om de veiligheid en betrouwbaarheid van onze website te waarborgen.

Ook zorgen we voor een duidelijke websitestuctuur met een goed georganiseerd sitemap, wat de vindbaarheid door Google’s crawlers verbetert.